BARTIN / MERKEZ - İnönü İlkokulu

Sadi TOKGÖZ - Okul Müdürü

Tokgöz ailesinin ilk çocuğu olarak Bartın da dünyaya  geldim. İlkokulu Çaydüzü İlkokulunda, ortaokulu Bartın Lisesi Ortaokulunda, liseyi ise Bartın Ticaret Lisesinde bitirdim. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden -ilk dört yıllık Sınıf Öğretmenleri olarak- 1993 yılında mezun oldum.  İlk görev yerim olan Yozgat iline 10.02.1994´ te atandım. Sırasıyla Zonguldak ili Ereğli ilçesi, Zonguldak ili Çaycuma ilçesi, Bartın Merkez Derbent İlkokulu, Bartın Merkez Geriş İlköğretim Okulu, -1-5 yıllık 2008 den sonra 1-8 yıllık- Amasra Fatih Sultan Mehmet İlkokulunda görev yaptım. Geriş İlkokulunun -O zamanki adı Geriş İlköğretim Okulu- yeni binasının projelendirilmesinde yapımında, okul su ve köy su şebekesinin yapımında bizzat görev aldım ve çalıştım. Çalıştığım okullarda Beyaz Bayrak, Mavi Gök Yeşil Yaprak, Beslenme Dostu Okul Projelerinde çalıştım ve bunları ekibimle birlikte okuluma kazandırdım. Stratejik Planlamaya aldığım faaliyetleri süresinden önce mutlaka bitirdim. Her okulda okul içinde dekorasyon ve yeşillendirme çalışmalarında bulundum. Sıfır atık ve atıkların değerlendirilmesi konularında, çalıştığım köylerin çöp sorunlarının çözümünde Köy Muhtarlarına katkıda bulundum. Çalıştığım okullarda tamirat onarım ve bakım çalışmalarını bizzat kendim yaparım. Sorunu çözünceye kadarı onu kendime dert ederim. Mutsuz ve ağlayan çocuk görmeye dayanamam. Bu nedenle sloganım daima "Mutlu çocuklar diyarında buluşalım" olmuştur. Eğitim, hayat gibi süreklidir ve canlıdır, prensibiyle en son Bartın Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü - Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı-Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi YL Tezsiz mezun oldum. Fırsat buldukça eğitim alanında farklı fikirler üzerinde çalışırım. Bu alanda yayınlamış bir makalenin de ortağıyım.